Miről szól a Nász után blog?

Az esküvő után hogyan készüljünk fel egy felejthetetlen nászútra, majd egy jó házasságra. Ötletek, tanácsok, élménybeszámolók azoknak, akik még előtte állnak, azoktól, akik már tapasztaltak. Írjátok meg nászutatok élményét, küldjetek hozzá képet vagy rövid videót. Lehet vicces, romantikus történet vagy megrázó, esetleg rosszul végződő nászútról írt beszámoló is mások okulására. Erre az e-mail címre küldjétek az anyagokat: naszutan.blog@gmail.com

Kastélyszállók

Start Utazási Iroda ajánlatai

5%kedvezmény a Librinél

Exzotikus helyek

Start Utazási Iroda ajánlatai

Párizs, a szerelem városa

Start Utazási Iroda ajánlatai

Kell-e nászút?

2008.07.19. 18:15 - Parypa

Címkék: nászút

nászútIsmerőseink a tavasszal házasodtak össze. Mindketten 30 alatt vannak, jólszituáltak, de a munkahelyükön hajtás van, túlórázások, kevés szabadidő. Nem tartottak nagy esküvőt, minden felhajtás  nélkül, csak a közeli hozzátartozók, néhány barát volt jelen. A szertartást követően egy étteremben ebéd, beszélgetés, kellemes hangulat. Beszélgetés közben, megkérdeztük tőlük: „…és hova utaztok nászútra?”

Kérdésünkre az ifjú pár zavartan összenézett és egyszerűen csak annyit mondtak: „Most nem lesz nászút.” Dolgoznunk kell, nem mehetünk szabadságra, majd talán később bepótoljuk...

Ez a jelenség sajnos nem egyedi. A házasságkötés manapság nem feltétlenül jár együtt a nászúttal, a felhőtlen kikapcsolódással, boldogsággal, nyugodt körülmények közötti gyereknemzési buzgólkodással. Gyakran előfordul, hogy olyan ifjú párok, akik már az esküvőt megelőzően is egy fedél alatt laktak, házasságot kötnek, majd, mintha mi sem történt volna, élik tovább a megszokott, hétköznapi életüket, s az egykor elmaradhatatlan romantikus házassági rítusokról éppúgy lemondanak, mint a "megszentelt frigyhez" kapcsolódó egykori szokásokról.

házaspárAz okok számosak lehetnek: valóban nagy a hajtás a munkahelyen, a vállalkozás nem állhat le, aggódás a vevőkörért, időhiány(?), pénzhiány, takarékoskodás "fontosabb dolgokra", motiváció-hiány (eddig is mindig utaztunk valahová, miben lenne ez más, mint a többi?), stb.

De vajon tényleg ennyire érdektelen a nászút fontossága? A mézeshetek fogalma valóban elveszítette a régebbi jelentőségét? Valóban nincs már igény a nászútra? S végleg megölte a romantikát a modern kor stresszes, hajszás mindennapi élete?

Tény, hogy sajnos egyre több házaspár esetében nincsenek mézeshetek, s ennek részint anyagi, részint társadalmi-kulturális okai vannak.

nászútMindenesetre mindenkinek azt javasoljuk, gondolja át, ha már az esküvő intézményét, mint hagyományt választottátok a párkapcsolattal szemben, akkor miért pont a nászút hagyományát hagynátok ki? Még ha nem is az álom nászutat tudjátok megvalósítani, de mindenképp próbáljatok, legalább egy hosszú hétvégére a hétköznapjaitokat hátrahagyva elutazni valahova, együtt, otthoni gondok nélkül, egymásra hangoltan, boldogan.

A bejegyzés trackback címe:

https://naszutan.blog.hu/api/trackback/id/tr27575877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása