Miről szól a Nász után blog?

Az esküvő után hogyan készüljünk fel egy felejthetetlen nászútra, majd egy jó házasságra. Ötletek, tanácsok, élménybeszámolók azoknak, akik még előtte állnak, azoktól, akik már tapasztaltak. Írjátok meg nászutatok élményét, küldjetek hozzá képet vagy rövid videót. Lehet vicces, romantikus történet vagy megrázó, esetleg rosszul végződő nászútról írt beszámoló is mások okulására. Erre az e-mail címre küldjétek az anyagokat: naszutan.blog@gmail.com

Kastélyszállók

Start Utazási Iroda ajánlatai

5%kedvezmény a Librinél

Exzotikus helyek

Start Utazási Iroda ajánlatai

Párizs, a szerelem városa

Start Utazási Iroda ajánlatai

Hova menjünk nászútra?

2008.07.21. 02:27 - Parypa

Címkék: utazás nászút

Hazánkban talán a legvitatottabb kérdés a nászút. Sokan fölöslegesnek tartják, a külföldi utakat pedig egyenesen rongyrázásnak. Pedig a nászút a házaspárnak meghatározó emléke lesz majd. Kezdjétek azzal a közös életet, hogy az esküvői előkészületek, a nagy nap izgalmait és fáradalmait kettesben pihenitek ki. Hiszen lássuk be, a ceremónia nem kevés energiát és időt vesznek igénybe, az esküvőn pedig a családtagok, barátok és ismerősök figyelmének kereszttüzében zajlik minden perc. Így már egy rövid, pár napos út is tökéletes választás lehet az esküvő méltó befejezésére! Gondtalan pihenés, felhőtlen kikapcsolódás és boldog közös tervezgetés - a nászút és mézeshetek élményét nem lehet mással összehasonlítani. Ez olyasmi, amit nem szabadna kihagyni!

És ha már eldöntöttétek,  hogy legyen nászút, akkor először is talán a legfontosabb mozzanat az, hogy mindkét fél megossza a másikkal az elképzeléseit, vágyait a témáról, hogy véletlenül se legyen abból konfliktus, hogy csak az egyikük vágya teljesült. Beszéljetek róla sokat párotokkal, illetve gyűjtsetek be minden információt az utazási irodától.

Föld

Felmerülő kérdések:

- Egy helyen szeretnétek-e az esküvőt a nászúttal?

- Szervezett utazást szeretnétek-e vagy inkább spontán kalandot?

- Közelben szeretnétek-e maradni, vagy irány a világ széles horizontja? Régebben talán ezt a döntést megkönnyítette, hogy belföldön kevesebb pénzből meg lehetett oldani a dolgot, de ma már viszonylag alacsony költségen utazhattok külföldre is és elég drágán kis hazánk határain belül is. (Lásd wellness szállók és társaik.)

- Spórolni kell, vagy megengedhető egy nagyobb utazás?

- Napsütés vagy hó a megfelelő?

tengerpart- Vízpartra, vagy hegyvidékre, esetleg síkságra? Fehér homokos tengerpart, vagy inkább egy fenyőerdő? Talán egy nyüzsgő világváros forgataga ragadja meg leginkább képzeleteteket? Vagy a sivatagban képzelitek a legromantikusabbnak a mézesheteket?

- Aztán ki kell találnotok, hogy milyen típusú nászutat szeretnétek. Nyüzsgő, programokkal teli aktív utazást, vagy inkább pihenéssel egybekötött laza programokat? Egyáltalán kívánjátok-e, hogy bármilyen kulturális jelleget öltsön nászutatok, vagy inkább csak romantikázni szeretnétek és élvezni egymás társaságát egy álomba illő helyen?

- Valami újdonságra, különlegességre, egzotikus élményre vágytok? Van-e valami különleges álmotok a nászútról? Ha igen, mi lenne az és mennyire kivitelezhető?

- Hogyan szeretnétek utazni, repülővel, busszal, vagy egyénileg? A fapados légitársaságoknak köszönhetően már egy távolsági buszjegy áráért utazhattok repülőn is, ami lényegesen lerövidíti az utazással töltött időt, de ha valaki nem szívesen száll repülőre, akkor választhatja a hosszabb, viszont számára nagyobb biztonságérzetet nyújtó autóbuszokat. Harmadik lehetőségként ott van az autó, de ezt csak kalandvágyó és jó tájékozódási képességgel bíró egyéneknek ajánlom. Szóba jöhet akár hajós utazás is.

szálloda- Milyen legyen a szállás? El kell dönteni, hogy milyen kényelmi pontoknak feleljen meg a szálláshely. Ha apartmant választjátok, ott tudtok főzni, ételt készíteni, viszont nem biztos, hogy olyan szép és ízléses, mint a szállodai szobák. Ha azonban szállodában szálltok meg, akkor el kell fogadnotok azt, hogy nem lesznek konyhai eszközök és kénytelenek vagytok beérni a szálloda vagy más éttermek adta étkezési lehetőségekkel. Ez nagyon kényelmes, egyben viszont korlátozó tényező is lehet. Az apartmanban viszont az önellátás miatt házitündérkedhettek. A közös főzőcskézésnek is meg van a maga hangulata, de ezt a hétköznapokra is hagyhatjátok, nászúton élvezzétek inkább a pihenést és a gondtalanságot.

A nászút életre szóló utazás lehet. A felmerülő kérdésekre megtalálva a választ valóban azzá is válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://naszutan.blog.hu/api/trackback/id/tr30577498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása