Miről szól a Nász után blog?

Az esküvő után hogyan készüljünk fel egy felejthetetlen nászútra, majd egy jó házasságra. Ötletek, tanácsok, élménybeszámolók azoknak, akik még előtte állnak, azoktól, akik már tapasztaltak. Írjátok meg nászutatok élményét, küldjetek hozzá képet vagy rövid videót. Lehet vicces, romantikus történet vagy megrázó, esetleg rosszul végződő nászútról írt beszámoló is mások okulására. Erre az e-mail címre küldjétek az anyagokat: naszutan.blog@gmail.com

Kastélyszállók

Start Utazási Iroda ajánlatai

5%kedvezmény a Librinél

Exzotikus helyek

Start Utazási Iroda ajánlatai

Párizs, a szerelem városa

Start Utazási Iroda ajánlatai

Nászútra? Azt már nem! Vagy mégis?

2008.09.12. 20:19 - Parypa

Címkék: utazás nászút

nászútManapság sokan úgy gondolják, hogy a nászút egy felesleges, költséges flanc. Beleugranak rögtön az esküvő utáni mindennapok robotjába. Pedig, a nászútnak, azaz a mézesheteknek meg van a maga funkciója az ifjú házasok életében. Egyik nap vigadalom az esküvőn, egy nap (ha van egyáltalán egy nap) pihenés, majd másnap munkahelyre rohanás. És ezzel el is kezdtük legyilkolni a boldog házasságunk nyiladazó virágait. Tudom, tudom - mielőtt valaki megszólal: "Nekünk sem volt, mégis turbékolunk azóta is!" - vannak kivételek, mindig is lesznek. De általánosságban elmondhatjuk ,hogy ha a hagyományokra épülő forgatókönyvet nem tartjuk, akkor elkezdődhetnek a problémák, amiket meg is kell majd oldanunk, hogy a házasságunk boldog napoknak nézzen elébe. Mire gondolok? Nézzük, mi is a nászút funkciója valójában. A nászút lenne az a pár nap vagy hét (aki megteheti), amikor a párok nyugodt körülmények között ráhangolódva egymásra el kezdik a családalapítást (hiszen ezért házasodtak össze, volt egy céljuk: család) miközben kipihenik az elmúlt hónapok esküvőre készülődés izgalmas időszakát. Ha ez kimarad, akkor a mindennapi robotban (reggel rohanás a munkába, majd full stressz, délután, rosszabbik esetben este rohanás haza, gyors vacsi, majd TV-nézés és egy gyorspár együttlét... Hétvége: a hétköznapok kipihenése, bevásárlás, családlátogatás és egyéb programok. nem mondom, hogy ilyen körülmények között nem lehet az ember boldog, csak sokkal nehezebb. Jogosan kérdezed: ezen a nászút megléte nem fog változtatni! Ez valóban egy összetett kérdés már. Hiszen elsősorban rajtunk múlik, mit hozunk ki a házasságunkból. Én úgy gondolom őrizzük a hagyományokat, ha már vannak. Nem kell a legdrágább helyre utaznunk. Mindig csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér: ismerek olyat is, akik csak egyszerűen az ismerősük telkére vonultak el a nagyvilág zajától, hogy nászúton lehessenek. Lényeg, hogy mindenre van megoldás, ha akarjuk! Ha akartuk a hagyományos hosszú fehér ruhát, a templomi esküvőt és minden mást, akkor ne spóroljuk le a nászutat. A 20, 30 éves házassági évfordulótokra is szép emlékek maradhatnak róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://naszutan.blog.hu/api/trackback/id/tr61659653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása